Ποιοι είμαστε

H Κινηματογραφική Ομάδα Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ συστάθηκε το 2010 από φοιτητές και διδάσκοντές της. Σκοπό της έχει θέσει, μέσα από προβολές ταινιών ποικίλου περιεχομένου, να ενισχύει την πολιτιστική δραστηριότητα των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής (και όχι μόνον), αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο επικοινωνίας και ανταλλαγής προβληματισμών. Οι προβολές είναι ελεύθερες και ο χαρακτήρας διδακτικός-ψυχαγωγικός.



Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

BLADE RUNNER (1982)


Σκηνοθεσία: Ridley Scott




Σενάριο: Hampton Fancher, David Webb Peoples



Εμπνευσμένο από το βιβλίο του Philip K Dick “Do Androids Dream of Electric Sheep?”

Παίζουν Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos


Διάρκεια 112'








Περιγραφή :

Σε μια δυστοπία ( ένα φανταστικό μέλλον απόλυτης δυστυχίας) η ανθρωπότητα έχει αναπτύξει την τεχνολογία να δημιουργήσει ανθρωποειδή που υπηρετούν τον άνθρωπο στις αποικίες εκτός γης . Όμως ο χρόνος ζωής του είναι συγκεκριμένος και η χρήση τους στη γη απαγορευμένη . Στο Los Angeles του 2019 μια ομάδα  αποκαλούμενη Blade Runners έχει επωμιστεί την απενεργοποίηση τους. Ο  Rick Decard (Harrison Ford) ένας αστυνομικός ειδικευμένος στον τερματισμό τους που έχει αποσυρθεί . Αναλαμβάνει να ξαναμπεί στο σώμα ,ώστε να κυνηγήσει τέσσερα ανθρωποειδή που του έχουν αποδράσει από τις αποικίες. και κρύβονται στη πόλη.
  Αν και αρχικά οι κριτικές του κοινού ήταν αντίρροπες πολύ γρήγορα , και παρουσιάστηκε μέτρια στη βόρεια Αμερική . Πολύ γρήγορα θεωρήθηκε ως ένα κλασικό Cult φιλμ μια ρετρό εκδοχή του μέλλοντος  και ένα εξαιρετικό παράδειγμα του νέο -νουάρ είδους. 
 Παράλληλα το έργο του Philip K. Dick  συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του Holywood αποτελώντας αφετηρία για μια σειρά αντίστοιχων ταινιών Επιπλέον θεωρήθηκε από τον Ridley Scott ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και προσωπικά έργα της φιλμογραφίας του. Τέλος το 1993 εξαιτίας της πολιτιστικής , ιστορικής , και αισθητικής μοναδικότητας του επιλέχθηκε να διατηρηθεί στις Η.Π.Α από το εθνικό αρχείο φιλμ στη βιβλιοθήκη του Κογκέρσσου. 


Τrailer 


Που και πότε: Την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο αμφιθέατρο 437 ,ώρα 17:30. 
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου