Ποιοι είμαστε

H Κινηματογραφική Ομάδα Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ συστάθηκε το 2010 από φοιτητές και διδάσκοντές της. Σκοπό της έχει θέσει, μέσα από προβολές ταινιών ποικίλου περιεχομένου, να ενισχύει την πολιτιστική δραστηριότητα των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής (και όχι μόνον), αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο επικοινωνίας και ανταλλαγής προβληματισμών. Οι προβολές είναι ελεύθερες και ο χαρακτήρας διδακτικός-ψυχαγωγικός.



Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

''Indochine''  (1992)
Σκηνοθέτης: Régis Wargnier


Σενάριο:Erik Orsenna, Louis Gardel, Catherine Cohen,
Régis Wargnier


Ηθοποιοί Catherine Deneuve, Vincent Perez, Linh Dan Pham |



Έτος παραγωγής: (1992)



Διάρκεια: 159'










ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:


Στην αποικιακή Ινδοκίνα του Μεσοπολέμου, η Γαλλίδα ιδιοκτήτρια μίας μεγάλης φυτείας βιώνει τη δύση της προσφιλούς πραγματικότητάς της και του κόσμου που έχει οικοδομήσει. Η Βιετναμέζα θετή της κόρη ερωτεύεται τον εραστή της, έναν Γάλλο αξιωματικό, και εντάσσεται στο κομμουνιστικό κόμμα, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα. Η Ινδοκίνα, παράλληλα, παρουσιάζεται στη δίνη ενός αντίστοιχου πεπρωμένου, την εποχή που βρίσκεται στην έξαψη των εξεγέρσεων και των διεκδικήσεων υπέρ της αποαποικιοποίησης, υφαίνοντας μια παράλληλη ιστορία απελευθέρωσης και αναταυτοποίησης...


Η ταινία προσφέρει το άρωμα της εποχής και την εικονογράφηση των ιστορικών συνθηκών, αναδεικνύοντας την σύμφυρση των διαφορετικών πληθυσμών και την πολιτισμική συνάντηση του ευρωπαϊκού και ασιατικού στοιχείου, σε μία προσπάθεια σκιαγράφησης της αποικιοκρατίας που φθάνει στο τέλος της και προκαλεί οριστικούς διαχωρισμούς. 


Το 1993, η ταινία απέκτησε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας καθώς και πλήθος βραβείων Σεζάρ με κυρίαρχο αυτό για την ερμηνεία της ώριμης καλλιτεχνικά Catherine Deneuve. Συνολικά 12 βραβεία και 11 υποψηφιότητες.


Τrailer 





Η προβολή μας που θα γίνει την Τρίτη, 29/11/16, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο 437.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου