Ποιοι είμαστε

H Κινηματογραφική Ομάδα Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ συστάθηκε το 2010 από φοιτητές και διδάσκοντές της. Σκοπό της έχει θέσει, μέσα από προβολές ταινιών ποικίλου περιεχομένου, να ενισχύει την πολιτιστική δραστηριότητα των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής (και όχι μόνον), αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο επικοινωνίας και ανταλλαγής προβληματισμών. Οι προβολές είναι ελεύθερες και ο χαρακτήρας διδακτικός-ψυχαγωγικός.



Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

"The Mission" (1986)

Σκηνοθέτης:  Roland Joffé
Σενάριο: Robert Bolt
    Ημερομηνία κυκλοφορίας στο σινεμά: 31 Οκτωβρίου 1986 (ΗΠΑ)
    Σύνθεση μουσικής: Ένιο Μορικόνε

Παίζουν: Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, Τζέρεμι Αϊρονς, Άινταν Κουίν, Λίαμ Νίσον 
Έτος παραγωγής: (1986) 
    Διάρκεια: 120'
    Υποψηφιότητες: Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, 
    ΒραβείαΧρυσός Φοίνικας,




 Περιγραφή: 


Ένας άνδρας ανακαλύπτει το Θεό και την ταπεινοφροσύνη, με τρομερό προσωπικό κόστος. Στην καρδιά της Νότιας Αμερικής, κατά τον 18ο αιώνα, ο Μεντόζα, ένας πρώην έμπορος σκλάβων και αδελφοκτόνος, αναζητά τη σωτηρία σε μία χριστιανική αποστολή ανάμεσα στους Ινδιάνους του Αμαζονίου.
Όταν η αθώα ύπαρξη των ιθαγενών απειλείται, εξαιτίας της αλλαγής πολιτικής από την πλευρά της επίσημης εκκλησίας, ο Μεντόζα αποφασίζει να απαντήσει με το σπαθί και όχι πια με προσευχές, όπως κάνει ο πατέρας Γκάμπριελ, πνευματικός αρχηγός της Αποστολής. 

Ερμηνείες κορυφής των Ρόμπερτ ΝτεΝίρο και Τζέρεμι Αϊρονς, σε μια ταινία του Ρόλαντ Τζόφι. 13 Βραβεία (Οσκαρ Φωτογραφίας, Χρυσός Φοίνικας Καννών, δύο Χρυσές Σφαίρες, 3 Bafta) και 21 Υποψηφιότητες (6 για Οσκαρ).

Trailer 


ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ; 
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 ώρα: 18:00 
στο αμφιθέατρο 437.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου