Ποιοι είμαστε

H Κινηματογραφική Ομάδα Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ συστάθηκε το 2010 από φοιτητές και διδάσκοντές της. Σκοπό της έχει θέσει, μέσα από προβολές ταινιών ποικίλου περιεχομένου, να ενισχύει την πολιτιστική δραστηριότητα των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής (και όχι μόνον), αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο επικοινωνίας και ανταλλαγής προβληματισμών. Οι προβολές είναι ελεύθερες και ο χαρακτήρας διδακτικός-ψυχαγωγικός.



Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

" Ο κύκλος των χαμένων ποιητών"(1989)


Σκηνοθέτης: Peter Weir

Σενάριο: Tom Schulman

Ηθοποιοί:  Robin WilliamsRobert Sean LeonardEthan Hawke

Διάρκεια: 128 min 

















Στις 20 Ιανουαρίου 2014 στο αφιέρωμα μας ταινιών για την εκπαίδευση την είχαμε προβάλλει. Την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 θα ξανά προβάλλουμε την ταινία ''Ο Κύκλος των Χαμένων ποιητών'' ως φόρο τιμής και μνήμης στον σπουδαίο καλλιτέχνη Robin Williams. Είναι μία ταινία για έναν καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας έχουμε Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας που Βγάζει τέτοιους καθηγητές όμως και όλη η Σχολή μας είναι καθηγητική. Για μια καλύτερη εκπαίδευση που την αξίζουμε όλοι μας. Καλό ταξίδι Mister Professor...


Περιγραφή:

Ένας προικισμένος καθηγητής της Αγγλικής Φιλολογίας ο Τζον Κίτινγκ (Robin Williams) διορίζεται σε αυστηρά παραδοσιακό αρρεναγωγείο το 1959. Με το νεωτερικό πνεύμα της διδασκαλίας του, προσεγγίζει ουσιαστικά τους μαθητές του, ξυπνώντας τους έτσι το πάθος για τη ζωή και για τη γνώση, ενώ τους προτρέπει να κυνηγάνε και να υλοποιούν τα όνειρά τους. Αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που εμπνέει τους μαθητές του διδάσκοντάς τους ποίηση. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία, τους μυεί στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.
Μία ταινία με μηνύματα για την αξία της ζωής.
Ταινία-πρότυπο για άλλες που ακολούθησαν ["Η Λέσχη των Αυτοκρατόρων" (2002) και "Τα Παιδιά της Χορωδίας" (2004)]. Βραβευμένη με Όσκαρ Σεναρίου (1990) για τον Τομ Σούλμαν από την Αμερικανική Ακαδημία Βραβείων Κινηματογράφου, ήταν υποψήφια ακόμα για Καλύτερη ταινία, για καλύτερη Σκηνοθεσία, και για Α΄ ανδρικού ρόλου Ρόμπιν Γουίλιαμς. Στα βραβεία BAFTA 1990 απέσπασε το βραβείο Καλύτερης ταινίας καθώς και  Μουσικής για τον Μορίς Ζαρ.



Τrailer


Που και πότε: Την Παρασκευή 22 Αυγούστου στη Ταράτσα του 4ου Ορόφου  ώρα: 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου